ACTUALITAT‎ > ‎

JORNADES PREVENCIÓ D'INCENDIS I PRODUCTE LOCAL 2014

31 de jul. 2014, 5:02 publicada per Medi Ambient   [ actualitzat el 31 de jul. 2014, 6:05 ]
Durant el 21 i 22 de juliol de 2014 es van dur a terme les jornades "Eines per a la prevenció d'incendis" pel II Aniversari de FocEmpordà organitzades per l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. En les quals es van presentar diverses ponències relacionades amb la prevenció d'incendis, així com a la difusió dels resultats de les diferents accions realitzades arran de l'incendi del juliol del 2012. 

La primera sessió es va basar en aspectes més tècnics de la prevenció d'incendis mentre que la segona jornada va servir per a valorar les accions desenvolupades dins la campanya #FocEmpordà i Foc al Cor. En aquesta part també ADRINOC ha exposat la seva estratègia de desenvolupament rural, basada en un territori  socialment responsable, i ha presentat els ajuts Leader i els projectes de cooperació Leader  “Gustum” i “Masies + sostenibles”, que poden afavorir un territori més resistent als incendis.

La tarda del segon dia es va centrar en la promoció del producte local i de proximitat i va comptar amb la col·laboració de Núria Sala del Grup de consum responsable la Bresca; dos representants del moviment Slow food i km0:  Lola Puig, mestra, terapeuta i cuinera del Fort d'Ullastret i Jordi Sargatal, President Honorífic d'Slow Food i tres productors de la comarca: Anna Bartolomé de la Teulera que treballa amb agricultura ecològica, Narcís Hospital de Fructícola Empordà que treballa amb agricultura integrada i Didier Soto de Mas Estela que treballa amb agricultura biodinàmica.

La jornada també va servir per donar a conèixer les altres accions dutes a terme per l'àrea de medi ambient en la promoció del producte local com l'exposició "El producte local, un valor afegit" que s'oferirà als municipis, associacions, cooperatives de la comarca per donar a conèixer els beneficis i conceptes bàsic d'aquest tipus de producció a la població i el present web que pretén aglutinar la informació, actualitat, agents implicats i iniciatives del producte local a la comarca.

Trobareu més informació de la jornada al web de FocEmpordà i al recull de premsa de la jornada.
Comments