ENTREVISTES‎ > ‎

SWING GOURMET RESTAURANT

16 d’oct. 2014, 4:06 publicada per Medi Ambient   [ actualitzat el 20 d’oct. 2014, 4:06 ]
Swing Gourmet Restaurant es defineix com un restaurant “bistronòmic”, què significa això?
El concepte “bistronòmic” ve dels mots “gastronòmic” i “bistró”. És una combinació de cuina creativa, elaborada amb producte de qualitat, en un ambient informal i proper i amb preus molt assequibles.

És complicat trobar clientela/subministradors ecològics o de proximitat a la comarca?
Cada vegada resulta més senzill trobar proveïdors de qualitat i ecològics a la nostra zona.

Teniu alguna certificació?
No disposem de cap certificació ja que treballem també amb producte d´altres zones per a la elaboració d´alguns dels nostres plats.

Quan vau començar a treballar amb producte local?
Des de l´inici de l´activitat hem treballat mà a mà amb els productors i distribuïdors de la zona. L´activitat empresarial va començar amb la Botiga Montserrat al centre de Figueres l´any 1972 i hem seguit la mateixa filosofia des de llavors en la resta d´activitats (el Càtering Montserrat, el Swing Gourmet restaurant i l´empresa de 5a gamma Gastrònoms).

Quines avantatges i inconvenients té?

Sempre hem valorat el contacte directe amb el productor i les sinergies que genera. Segons la temporada la varietat de producte queda una mica limitada a l´hora d´elaborar diferents menús.

La gent valora aquests tipus de productes?
En aquests moments trobem que es valora molt el producte de temporada, ecològic i de proximitat, per part dels clients estrangers. A nivell nacional no trobem que hi hagi tanta consciència envers aquest tipus de producte.

Què faria falta per incentivar-ne l'ús a la població?
Des de tots els establiments que tenim contacte directe amb el públic hauríem de col.laborar amb aquestes iniciatives per tal de difondre el producte de la nostra zona.

Quin plat/producte ens recomanaríeu?
La nostra oferta gastronòmica és molt dinàmica i varia constantment. Hi tenim sovint plats amb peix de la nostra costa (llotja de Roses, l´Escala...).
Comments