ENTREVISTES‎ > ‎

FEM RURÀLIA (Àngel Planas)

1 d’ag. 2014, 4:23 publicada per Medi Ambient
A què és dedica la vostra empresa? En què consisteix la iniciativa?

Posar en valor la feina dels productors agroalimentaris per tal d'acostar-los al públic a través visites, tastets, cursos, tallers, maridatges, etc.

Quins diries que són els trets distintius de la vostra empresa?

La singularitat i la personalització. Intentem que sigui una experiència nova, un valor afegit no estandarditzat pel client, mai igual, que mai es repeteixi.

És complicat trobar compradors/ subministradors?

La nostra experiència amb els proveïdors és positiva pel que fa referència a la resposta, a la col·laboració i alhora de posar-nos en contacte per treballar junts. Pel que fa als clients fa poc que hem començat, vam començar a treballar el novembre de l'any passat i a ser operatius a nivell de públic el maig d'aquest any, esperem que vagi bé i funcioni el boca-orella.

Esteu certificats?
No, existeix una certificació en el nostre camp pròpiament. Treballem amb algunes empreses certificades però no necessàriament ho han d'estar. Per exemple en productes com la mel no hi ha regulació però es un producte amb un gran valor, pel manteniment de l'ofici, l'entorn, etc. Per tant busquem més la qualitat del productor que no la certificació.

Quan vàreu començar a treballar amb producte local, ecològic... i perquè? Què us va motivar?
Venim del món del turisme. Ens va motivar lligar el treball i posar en valor l'expressió agroalimentària no només com a producte sinó com a manera de fer d'un territori. Aquesta voluntat no és només gastronòmica i/o agrícola sinó un punt fort per la imatge turística, tot el que ens aporta abans no arribem al producte. Sovint és una feina poc agraïda o desapercebuda, cal fer-la aflorar als visitants d'aquí o als estrangers. Igual que van a veure un museu o a fer un dinar és important que coneguin la feina que fa la gent.

Quins són els punts forts/febles?
El punt fort de la nostra activitat és la qualitat i la diversitat, té moltes possibilitats El punt feble és la dificultat d'arribar a l'usuari, al visitant. No està tant estructurat com el patrimoni natural, cultura o gastronòmic. Costa associar que un taller sobre embotits interessi als turistes.

La gent té un bon coneixement d'aquests tipus de productes? Ho valoren?

La gent ho coneix però no li dóna un valor com a cosa a fer, un cop ho descobreixen els hi agrada i ho valoren, té una bona resposta tot i que costa arribar al destinatari final. 8. Què faria falta per incentivar-ne l'ús? Propostes turístiques com a destinació dels recursos del producte primari, no només el consum, sinó tot el procés abans de consumir-lo, material imprès, fires, etc per tal de realçar-lo, ja que això et fa diferent a altres territoris.

Alguna recomanació?
Posen molta atenció a que no siguin coses recurrents, que tinguin valor afegit. Si s'ha fet una activitat no es repeteix, no sempre serà el mateix, posen atenció constant.
Comments